Blog

Je vacatures nu ook op Google Jobs bij Equ.Jobs

Met Google for Jobs worden jouw vacatures rechtstreeks in Google opgenomen en kunnen gebruikers rechtstreeks in Google naar jobs zoeken.  We hebben de Equ.Job website alvast aangepast om je jobs ook vindbaar te maken…

Google als databank

Net zoals jobsites die een databank hebben met allerlei verschillende vacatures, is dat ook zo bij Google. Op basis van verschillende filters, zoals locatie en jobomschrijving, kan iedereen op zoek gaan naar zijn ideale job. Op die manier wil Google de gebruikservaring alweer verbeteren, zodat je eigenlijk nergens anders meer moet zijn.

Voor bedrijven is het een ideale kans om extra zichtbaarheid te creëren voor hun vacatures. Enkele voordelen zijn bijvoorbeeld dat het logo, de reviews en ratings zullen worden weergegeven in de nieuwe zoekfunctie van Google.

Read more

Beroepen in gevaar door Corona … de Freelance groom

Posted on

De Corona-crisis zal uiteindelijk een zware impact hebben op de economie. In de paardensport is dit niet anders. Enkele jaren terug werd een nieuw ‘statuut’ in het leven geroepen, de Freelance groom. Dit staat nu zwaar onder druk, door het COVID-19 virus.

Zowat alle belangrijke wedstrijden zijn afgelast tot en met eind april, en waarschijnlijk zelf later. Daardoor is de vraag naar grooms enorm geminderd.

Voor de crisis was het een huzarestukje om geschikte grooms te vinden, het overaanbod van freelance grooms, door wegvallende shows, stelt nu het statuut van de freelance groom in vraag.

Vaste grooms zijn momenteel zeker van inkomsten. Ondanks maatregelen van verschillende overheden is het immers zo dat sport of handelsstallen nog geen stillegging wordt opgelegd. Hierdoor kunnen ze geen beroep doen op werkloosheid door overmacht. Vaste medewerkers werken er dus vaak door of worden op verplichte vakantie geplaatst.

De Freelance groom ondervindt voor het eerst in enkele jaren het nadeel van zijn statuut. Momenteel zal ook de freelancer nog niet op een uitkering kunnen rekenen, tenzij hij of zij er voor verzekerd is. Immers is de afwezigheid van het werk gewoon de werking van de economie en valt dit niet onder de vooropgenoemde voorwaarden in België en Nederland.

Hoe aanpassen aan de situatie?

Stel je services ten dienste van oa. niet professionele stallen en ga daar ver in. Stal onderhoud, het longeren of actief houden van paarden van eigenaars die daar niet toe in staat zijn.

Je kan ook bijvoorbeeld je diensten aanbieden aan maneges waar klanten niet meer toegelaten worden. Zo kan je er niet alleen helpen bij het onderhoud en verzorgen van de paarden maar misschien ook bij het lente klaar maken van de accommodatie.

Andere mogelijkheid gebruik je tijd nuttig om bijvoorbeeld grooming tips te verspreiden via je eigen sociale media…

Foto: Stock foto Veredus Persbericht

Read more